Коли йдеться про вирощування полуниці, дачники діляться на два табори. Одні свято вірять у силу органічного землеробства, цураючись будь-яких "хімій", навіть якщо вони нешкідливі.

Інші ставляться до справи прагматично: якщо наукові розробки можуть допомогти, чому б і ні? І, як показує практика, іноді саме науковий підхід здатний перетворити звичайну грядку з полуницею на справжній десертний куточок.

Полуниця, зображення з вільних джерел

Один із таких недооцінених помічників — борна кислота .

Чому борна кислота – не ворог, а друг урожаю

Багато хто насторожено ставиться до самого словосполучення "борна кислота" - звучить ніби з лабораторії. Але насправді ця добавка давно й успішно застосовується у сільському господарстві. І не так просто.

Бор відіграє ключову роль у процесі цвітіння та формування зав'язей. А це означає, що без нього ягоди можуть вийти дрібними, кисленькими і не дуже соковитими. Підживлення з борною кислотою допомагає полуниці не тільки зав'язати більше плодів, але й зробити їх смак багатшим і солодшим.

Популярні новини зараз

Маша Полякова про шлюб з Еденом Пасареллі: "Україна поки нас офіційно не визнала"

Коли хочеться Стамбула, але без валіз: рецепт кебабу, який перенесе вас у серце Босфору

Молочка до 120 гривень: скільки зараз коштують масло та молоко в українських супермаркетах

Йод проти порожніх грядок: як проста крапля перетворює томати на гігантів

Показати ще

Полуниця

Коли та як використовувати

Досвідчені фермери радять проводити обробку в період появи бутонів та на початку цвітіння. Розчин готується просто: буквально щіпка борної кислоти на відро води – і ваші кущики одержують потужну підтримку.

Така профілактична міра як стимулює врожай, а й підвищує стійкість рослин до захворювань. А це особливо важливо в умовах мінливої ​​погоди, коли полуниця може почати вередувати.

Читайте також:

Коли сонце – ворог: як врятувати рослину від опіку та що робити абсолютно безглуздо і навіть небезпечно.

Кінець мухи цибулі: агроном на пенсії розкриває секретну зброю проти підступного шкідника.