Коли йдеться про вирощування полуниці, дачники діляться на два табори. Одні свято вірять у силу органічного землеробства, цураючись будь-яких "хімій", навіть якщо вони нешкідливі.
Інші ставляться до справи прагматично: якщо наукові розробки можуть допомогти, чому б і ні? І, як показує практика, іноді саме науковий підхід здатний перетворити звичайну грядку з полуницею на справжній десертний куточок.
Один із таких недооцінених помічників — борна кислота .
Чому борна кислота – не ворог, а друг урожаю
Багато хто насторожено ставиться до самого словосполучення "борна кислота" - звучить ніби з лабораторії. Але насправді ця добавка давно й успішно застосовується у сільському господарстві. І не так просто.
Бор відіграє ключову роль у процесі цвітіння та формування зав'язей. А це означає, що без нього ягоди можуть вийти дрібними, кисленькими і не дуже соковитими. Підживлення з борною кислотою допомагає полуниці не тільки зав'язати більше плодів, але й зробити їх смак багатшим і солодшим.
Дійде до 50 гривень? Яким буде курс долара у найближчі 3 роки
До 28 травня 2025 року: низка працівників в Україні може втратити бронь від мобілізації
Кому із знаків Зодіаку готує сюрпризи Всесвіт: попереду – великі зміни
Леся Нікітюк зізналась, що відмовляють ноги: "Напердів мені на 5 тисяч"
Коли та як використовувати
Досвідчені фермери радять проводити обробку в період появи бутонів та на початку цвітіння. Розчин готується просто: буквально щіпка борної кислоти на відро води – і ваші кущики одержують потужну підтримку.
Така профілактична міра як стимулює врожай, а й підвищує стійкість рослин до захворювань. А це особливо важливо в умовах мінливої погоди, коли полуниця може почати вередувати.
Читайте також:
Коли сонце – ворог: як врятувати рослину від опіку та що робити абсолютно безглуздо і навіть небезпечно.
Кінець мухи цибулі: агроном на пенсії розкриває секретну зброю проти підступного шкідника.